Basque Culinary Center

La facultat de Ciències Gastronòmiques Basque Culinary Center té com a objectius la formació i la recerca, la innovació i la transferència de coneixement i tecnologia a les diferents àrees de les Ciències Gastronòmiques.

BCC

Al març de 2009, en col·laboració amb la Universitat de Mondragón, set acreditats cuiners bascos (Juan Mari Arzak, Pedro Subijana, Martín Berasategui, Andoni Luis Aduriz, Hilario Arbelaitz, Karlos Arguiñano i Eneko Atxa) ideen aquest projecte d’estudis superiors gastronòmics que, finalment, va veure la llum a l’octubre de 2011. Tots ells conformen el consell assessor al costat del rector de la Universitat de Mondragón, Iosu Zabala, president del centre.

Cuiners

A més, el Basque Culinary Center compta amb un selecte consell d’assessors internacionals, presidit per Ferran Adrià, en el qual figuren grans xefs de tot el món com Michel Bras (França), René Redzepi (Dinamarca), Joan Roca (Espanya), Gastón Acurio (Perú), Àlex Atala (Brasil), Donen Barber (EUA), Heston Blumenthal (Regne Unit), Massimo Bottura (Itàlia), Yukio Hattori (Japó)…

Cuiners2

Seguint la seva filosofia de centre innovador, en el Basque Culinary Center s’utilitzen les soluciones de Software ICG per a l’hostaleria, a les aules i al restaurant, on els alumnes desenvolupen els coneixements adquirits durant els cursos de formació.

El Basque Culinary Center ofereix en el seu programa de formació el Grau en Gastronomia i Arts Culinaries i diversos Màsters de prestigi entre els quals hi ha el Màster en Innovació i Gestió de Restaurants.